Archief

Cavendish wint Wateringse Wielerdag

Mark Cavendish heeft donderdagavond de 39e editie van de Wateringse Wielerdag op zijn naam geschreven. Tweede werd Kenny van Hummel. Als derde kwam Pim Ligthart over de streep.

Het zag er op vier ronden voor het einde niet naar uit, dat de wedstrijd zou eindigen in een sprint van het complete peleton. De publiekslievelingen Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh waren gedemarreerd uit een zeven man sterke kopgroep. De twee renners van Vacansoleil werkten goed samen, maar het waren de ploeggenoten van Kenny van Hummel die het gat van 30 seconden alsnog dichtreden.

Bij de jeugd waren eerder op de dag twee Westlandse successen te vieren. Wateringer Jim Lindenburg won bij de nieuwelingen en Poeldijker Koen Hofstede kon zegevieren bij de junioren. De koers van de categorie Elite/Beloften werd een prooi voor Emanuel van Ruitenbeek. Bij de trimmers kwam Michael Sonneveld als eerste over de streep.

Volgens de organisatie stonden 35.000 tot 40.000 toeschouwers langs het parcours. Dat is het hoogste aantal in de afgelopen tien jaar.