Archief

Ook radijstelers willen promotiesteun

De landelijke commissie Radijs van LTO Groeiservice heeft woensdag aandacht voor de positie van de radijstelers gevraagd bij Agnes van Ardenne, de nieuwe voorzitter van het Productschap Tuinbouw. Haar kennismakingsbezoek vond plaats bij Daily Fresh Radish in Naaldwijk.

In de radijsteelt ligt de prijsvorming sinds eind mei een stuk lager in vergelijking met voorgaande jaren. Dit heeft volgens de kwekers enorme gevolgen voor de diversiteit aan teelten binnen de Nederlandse glastuinbouw. Zij vroegen daarom financiële steun voor de promotie van kleine gewassen, die ook de gevolgen ondervinden van de EHEC-crisis.

De Europese overheid stelt naar aanleiding van die crisis gedurende drie jaar extra budget beschikbaar voor PR, marketing en andere promotieuitingen. De radijstelers gaven aan graag mee te doen aan deze campagne.

Van Ardenne was vol begrip voor de positie van de radijstelers. Toezeggingen kon zij niet doen, maar ze adviseerde de telers wel om scherp te blijven en zelf actief te zijn met promotie voor de radijs.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen