Archief

Eis tegen Naaldwijkers: 8 en 9 jaar cel

Tegen twee 22-jarige Naaldwijkers zijn in hoger beroep bij het gerechtshof door het Openbaar Ministerie dezelfde straffen geëist als vorig jaar door de rechtbank waren opgelegd, namelijk 8 en 9 jaar cel. Het hoger beroep was ingesteld door de veroordeelden.

De mannen hebben elk tenminste drie overvallen voorbereid en uitgevoerd. Dat tegen een van de twee een jaar meer is geëist, komt door de omstandigheid dat die man ook verantwoordelijk wordt gehouden voor een woninginbraak en een poging tot diefstal.

De twee Naaldwijkers maakten deel uit van een kwartet dat in februari 2009 verschillende gewapende overvallen heeft gepleegd in winkels, een benzinestation en een restaurant in Den Haag, Naaldwijk en Pijnacker.

Een verdachte uit Den Haag was begin 2009 nog minderjarig en hoorde 18 maanden jeugddetentie en Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen tegen zich eisen. De zaak tegen de vierde verdachte is aangehouden en wordt op 20 september verder behandeld. De uitspraak tegen de andere drie wordt omstreeks 9 augustus verwacht.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen