Archief

Caiway: glasvezel in Westland/Maassluis

Volgende maand wordt in Westland en Maassluis begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk ten bate van Caiway. De werkzaamheden beginnen in De Lier, Wateringen, 's-Gravenzande en Maassluis en lopen door tot en met het eerste kwartaal van 2013. Begin 2012 gaat Caiway diensten leveren via dit netwerk.

Het glasvezelnetwerk biedt meer mogelijkheden dan het huidige netwerk. Daarbij valt te denken aan interactieve televisie met faciliteiten als 'uitzending gemist' en 'video on demand'. Glasvezel maakt ook sneller internet mogelijk: het versturen en downloaden van grote hoeveelheden informatie is dan een kwestie van seconden.

Klanten van Caiway hoeven zich niet aan te melden. Voor nu is uitsluitend de medewerking voor de aanleg van de nieuwe, gratis netwerkaansluiting in de woning van belang. Westlanders die geen klant van Caiway zijn, komen ook in aanmerking voor een gratis aansluiting. Een aantal weken voor de aanvang van de werkzaamheden ontvangt iedereen binnen het aansluitgebied een bouwkrant en antwoordkaart.