Archief

Wildwestachtervolging in Naaldwijk

Het was in de nacht van dinsdag op woensdag even wildwest in Naaldwijk, waarbij uiteindelijk politiehond Branco in een tuin aan de Kleine Woerdlaan een 26-jarige man uit Den Haag aanhield. De man reed op een scooter zonder verlichting en weigerde voor de politie te stoppen.

Agenten achtervolgden omstreeks half drie in het centrum van Naaldwijk twee mannen op een scooter, die weigerden voor de politie te stoppen. Tijdens de achtervolging gooide de bijrijder een klikobak op de rijbaan in de hoop aan de politie te kunnen ontkomen.

Een motoragent wist de kliko te omzeilen en kon de scooter klemrijden, waarna de opzittenden ten val kwamen. Na een lopende achtervolging zagen de agenten dat één van de mannen een tuin invluchtte. Politiehond Branco zocht meerdere tuinen af en trof vervolgens de 26-jarige aan. Nadat hij gebeten was, raakte de man in gevecht met de hond waarbij de hond licht letsel op liep.

De man moest aan zijn bijtwonden in een ziekenhuis worden geholpen. Naar de identiteit van de tweede man stelt de politie een onderzoek in. Bij de zoektocht naar de mannen verleende een politiehelicopter ondersteuning. In de buddy van de scooter trof de politie inbrekerswerktuigen aan.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen