Archief

Vecom: 'Minder gevaarlijke stoffen'

Het bedrijf Vecom in Maassluis valt onder het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO) vanwege de aanwezigheid in de afgelopen jaren van circa 6.000 kg fluorwaterstofzuur, zo meldt het bedrijf zelf. Maar inmiddels zou de hoeveelheid gevaarlijke stoffen dusdanig zijn teruggebracht, dat Vecom feitelijk niet meer BRZO-plichtig zou zijn.

In een vrijdag aan relaties verstuurde brief zegt Vecom momenteel met de Milieudienst Rijnmond bezig te zijn in een traject van aanpassing van de vergunning. Het bedrijf verwacht in oktober de formele bevestiging hierover. Die brief aan relaties werd verstuurd naar aanleiding van de publiciteit die is ontstaan over chemische bedrijven die tekortschieten op het terrein van de veiligheidsvoorschriften.

De directie van Vecom stelt, dat er bij een inspectie eind vorig jaar onvolkomenheden in vooral de schriftelijke vastlegging van veiligheidsmaatregelen zijn geconstateerd. Er zijn inmiddels diverse stappen gezet, onder meer met het aantrekken van veiligheidsfunctionarissen. "Wij hebben er alle vertrouwen in, dat we bij een volgende toetsing positief beoordeeld worden", aldus Vecom.

Categorieen:
Maassluis Algemeen