Archief

Zilver voor IJsbrand Chardon in Aken

Menner IJsbrand Chardon uit Den Hoorn is zaterdag op de tweede plaats geëindigd in het individuele eindklassement van de grootste internationale vierspanwedstrijd ter wereld in Aken. Regerend wereldkampioen Boyd Exell uit Australië schreef deze wedstrijd voor de vierde keer in diens carrière op zijn naam.

Met een vierspan dat amper een week in deze opstelling samenloopt, presteerde Chardon zeer goed in de afsluitende marathon, waarin hij derde werd. "Ik heb de eerste hindernis aanvallend gereden en heb er in de tweede nog een schepje bovenop gedaan. Daarna ben ik op aanraden van mijn vrouw Paulien, die met me meerijdt, iets rustiger gaan rijden", aldus Chardon.

De menner uit Den Hoorn wist dat hij Chester Weber kon passeren in het klassement en daarmee het zilver kon pakken. "Mijn achterstand op Exell was te groot, dus ik heb vervolgens mijn eigen wedstrijd gereden en dat heeft uitstekend uitgepakt", verklaarde Chardon.

De marathon was het laatste onderdeel van het individuele klassement en het tweede onderdeel van het landenklassement. Het Nederlandse vierspanteam heeft de leiding moeten afstaan aan gastland Duitsland. Het verschil is echter klein, waardoor de afsluitende vaardigheidsproef op zondag een spannende ontknoping zal opleveren.

Categorieen:
Algemeen