Archief

Hoek vraagt UPC: Geef ons WOS digitaal

De deelgemeente Hoek van Holland heeft een brief naar mediabedrijf UPC gestuurd met daarin het verzoek om streekomroep WOS ook via het digitale net aan te bieden, zo meldt De Hoekse Krant.

Deelraadsvoorzitter Hestia Reukema zegt daarover: "Ondanks het feit dat we bij Rotterdam horen, zijn wij als Hoekse gemeenschap sterk georiƫnteerd op het Westland. Een groot deel van de Hoekse bevolking werkt, winkelt, sport of recreƫert immers in het Westland of komt daar oorspronkelijk vandaan. Voor lokaal nieuws en actualiteiten stemmen de Hoekenezen dan ook meestal af op het analoge kanaal van de WOS. Uit cijfers blijkt dat dit maar liefst 55% van de Hoekse bevolking is."

Ze wijst er verder op, dat er met de omliggende gemeenten nauw wordt samengewerkt aan een sterke regio. "Een goede informatie-uitwisseling richting de burgers hierover, is daarbij onontbeerlijk en de WOS is daar het uitgelezen medium voor", aldus Reukema. Zij vindt het dan ook "niet meer dan logisch" dat de WOS een plaatsje krijgt op het digitale net van UPC.