Archief

Westlands Museum al vroeger open

Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus is het Westlands Museum in Honselersdijk extra geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag gaat het museum al om 10.30 uur open en dus niet pas na de middag. Op zaterdag en zondag gaan de deuren

Het Westlands Museum kent in juli en augustus de volgende openingsuren:

Dinsdag t/m vrijdag van 10.30 - 17.00 uur,

Zaterdag van 13.30 - 17.00 uur,

De eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00 uur.

In het museum wordt de Westlandse geschiedenis behandeld van prehistorie tot heden. Extra aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw, de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste type kassen en het veilingsysteem. Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals de tafeldruif, perziken, pruimen en asperges.

De historische tuin van het Westlands Museum staat er hartje zomer prachtig bij. Allerlei groenten en fruit worden geoogst, of zijn bijna oogstrijp. Verschillende bloemen staan in bloei en vooral de dahlia's zijn een lust voor het oog.

Voor de jeugd is er een speurtocht door het museum met een verrassing voor ieder die de goede oplossing weet te vinden.

Als wisseltentoonstelling is te zien "Alles voor die Kinderen", een expositie over 100 jaar lager onderwijs in het Westland en kinderboekenschrijvers Leonard Roggeveen en Annie M.G. Schmidt.

Het Westlands Museum is gevestigd aan de Middelbroekweg 154 in Honselersdijk en te bereiken via 0174-621084 of www.westlandsmuseum.nl.

Buiten deze extra zomeropening is het Westlands Museum het gehele jaar geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 - 17.00 uur en de eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00 uur.

Westlands Museum

Middel Broekweg 154

tel: 0174-621 084

internet: www.westlandsmuseu