Archief

Veiligheid Vecom Maassluis ondermaats

Het bedrijf Vecom, gevestigd aan de Mozartlaan in Maassluis, behoort tot een van de twaalf chemiebedrijven in Nederland waarbij de veiligheid onder de maat is. Dit staat in een recent overheidsrapport, waarnaar door staatssecretaris Atsma verwezen wordt in een brief aan de Tweede Kamer.

Vecom is gespecialiseerd in onderhoud en het chemisch reinigen van metaaloppervlakten zoals die van schepen. Het bedrijf valt onder provinciaal toezicht. Het nu gepubliceerde onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

Uit het onderzoek blijkt dat het Maassluise bedrijf vorig jaar 3 overtredingen heeft begaan. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het niet hebben van een veiligheidssysteem dat voldoet aan de eisen, of onvoldoende borging van onderhoud aan de installaties.

De staatssecretaris wil op landelijke schaal vastleggen welke sancties gemeenten en provincies moeten hanteren bij overtreding van de veiligheidsvoorschriften. Verder wil Atsma dat de bestaande regels door de verantwoordelijke overheid strikter worden gehandhaafd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen