Archief

Groen licht voor 't Buitenrijk in Maassluis

De Ontwikkelingscombinatie Burgemeesterswijk in Maassluis kan verder met fase 3a van deze wijk onder de naam 't Buitenrijk. Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis heeft hiervoor goedkeuring gegeven.

Deze nieuwe fase in de Burgemeesterswijk ligt tussen het Vrijheidspark en de Burgemeester Wesselinkstraat. De Stichting Maasdelta Groep en ontwikkelaar ERA Contour realiseren hier circa 140 woningen in verschillende prijscategorieën.

De uitwerking van de woningen in 't Buitenrijk is samen met geïnteresseerde Maassluizers ontwikkeld. Er komt centraal tussen de woningen een hof, waar ruimte is voor spelen. Dit hof is een omsloten plek met slechts enkele toegangen voor langzaam verkeer en volledig autovrij. Het parkeren is vormgegeven aan de randen van het plan.

De uitvoering van voorbereidende werkzaamheden en het afronden van het Vrijheidspark starten in de tweede helft van dit jaar, na de sloop van de Wesselinkflat. Naar verwachting wordt eind volgend jaar gestart met de bouw van de eerste woningen in 't Buitenrijk.

Categorieen:
Maassluis Algemeen