Archief

Armband gestolen bij afleidingstruc

De politie zoekt getuigen van een diefstal van een armband op straat in Wateringen. Een nog onbekende man en vrouw 'hadden daar hun 61-jarige slachtoffer aangesproken, toen zij haar hond uitliet op de Frankenthaler.

Het duo sprak de vrouw aan en vroeg haar op een landkaart Amsterdam aan te wijzen. Beiden spraken geen Nederlands. Het slachtoffer keek op de kaart en voelde vervolgens iets aan haar pols. De dievegge deed hier een neparmband om als bedankje voor de hulp van de vrouw. De man bleef op dat moment tegen het slachoffer praten, waardoor zij was afgeleid. Pas toen het duo wegreed, besefte zij wat er gebeurd was.

Signalement van de vrouw: ongeveer 20 jaar oud, slank postuur met een blanke huid, ongeveer 1.60 m lang. Zij droeg haar donkerbruine haren naar achteren. Signalement van de man: ongeveer 20 jaar oud, 1.70 m lang, blanke huid, donkerbruin haar, droeg het naar achteren.

Wie informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844.

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen de kans om slachtoffer te worden. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Deze 'truc' met de landkaart komt met regelmaat voor.