Archief

Hoopgevend herstel woningmarkt Westland

In het Westland zijn in het tweede kwartaal van dit jaar 193 woningen verkocht, tegen 158 in het eerste kwartaal. Deze op zich mooie stijging van 22% geeft tevens aan, hoe slecht het in de eerste drie maanden van dit jaar ging, want in vergelijking met het tweede kwartaal van 2010 is er sprake van een daling van 9,9% in de woningverkopen.

De gemiddelde prijs van de in het Westland verkochte woningen lag in het tweede kwartaal met € 247.000 een fractie lager dan een jaar geleden. De gemiddelde verkooptijd is in die periode verbeterd van 173 naar 165 dagen.

In vergelijking met de gehele regio Haaglanden van makelaarsorganisatie NVM is de ontwikkeling in het Westland bovengemiddeld, maar daarbij past wel de aantekening, dat het dal in de woningverkopen er ook dieper was dan elders.

De NVM verwacht ,dat het kabinetsbesluit om de overdrachtsbelasting tijdelijk van 6% naar 2% te verlagen, een impuls te geven aan de woningverkopen in het 3e kwartaal. Makelaars in de regio Haaglanden geven nu al aan, dat het aantal bezichtigingen is toegenomen en daar waar onderhandelingen stroef verliepen, er nu sprake is van een doorbraak. Naar verwachting zal het nu lopende kwartaal zo'n 10% meer transacties opleveren dan een jaar geleden.

Categorieen:
Westland Algemeen