Archief

Derde overvaller 'Cantateplein' opgepakt

De politie heeft de laatste verdachte aangehouden in de zaak 'Cantateplein', een overval op een woning op 14 april in Den Haag. Het gaat om een een 22-jarige man uit Hoek van Holland. Eerder al zijn een 23-jarige man uit Hoek van Holland en een 54-jarige vrouw uit 's-Gravenzande aangehouden.

Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de overval waarbij drie bejaarden in hun woning werden bedreigd met een vuurwapen. De slachtoffers bleken familie te zijn van de vrouwelijke verdachte.

De bewoonsters van 88 en 85 jaar oud werden in hun woning bedreigd met een vuurwapen, door twee mannen. De 74-jarige broer van de slachtoffers lag op het moment van de overval in een andere kamer te slapen.

De recherche van bureau Loosduinen stelde direct een onderzoek in. De slachtoffers waren ernstig geschrokken en geƫmotioneerd, waardoor zij er in eerste instantie moeite mee hadden om de recherche te vertellen wat zich exact in de woning had afgespeeld.

De 54-jarige vrouw wordt verdacht van het medeplegen van de overval; zij heeft vermoedelijk in de auto gereden waarmee de overvallers gevlucht zijn. Naast haar betrokkenheid bij de overval wordt zij tevens verdacht van diefstal, verduistering en oplichting.

Dit onderzoek is nog in volle gang. De verdachten waren zeer waarschijnlijk in de veronderstelling dat er contant geld in de woning van de de bejaarden aanwezig zou zijn.

De eerder aangehouden man en vrouw zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die hun hechtenis met 90 dagen heeft verlengd. De zondag aangehouden verdachte is woensdag voorgeleid; zijn hechtenis is met 14 dagen verlengd.