Archief

Toch drie bouwlagen in Schorsmos

De woningen aan de Schorsmos in Monster mogen drie bouwlagen tellen. Dat heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdag bepaald. De gemeente Westland had eind vorig jaar de gelegenheid gekregen haar huiswerk over te doen. Dit heeft de goedkeuring van de Raad van State verkregen.

Bij een herziening van het bestemmingsplan 'Grote Geest-Zuid' had de gemeenteraad van Westland eind 2009 bepaald, dat de oorspronkelijke bouwhoogte van maximaal vier bouwlagen werd verlaagd naar drie bouwlagen. Dit tot ongenoegen van diverse bewoners van de Schorsmos, die bij de aankoop van hun twee verdiepingen tellende woningen hadden moeten tekenen voor beperking tot twee bouwlagen.

De Afdeling Bestuursrechtspraak gaf de gemeente in oktober 2010 bij een tussenuitspraak een herkansing. De gemeente moest onder meer alsnog een bezonningsonderzoek laten doen. De belangen van alle bewoners afwegend, concludeert het rechtscollege nu, dat er toch drie bouwlagen aan de Schorsmos mogen zijn.

De bewoners die in beroep waren gegaan, hebben formeel gelijk gekregen dat het besluit van eind 2009 niet deugde. De gemeente zal dan ook de proces- en de griffiekosten aan die bewoners moeten vergoeden.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen