Archief

LPF-Westland wil duidelijkheid over Hofpark

De raadsfractie van LPF-Westland wil van het college van B en W weten, waarom in het Wateringse Hofpark uiteindelijk andere maatregelen zijn getroffen dan eind 2009 in het vooruitzicht waren gesteld. De fractie haakt hierbij in op de publieke discussie over eerst de zwerfkeien en nu over de 'biggenruggen' op de parkeerplaats.

De zwerfkeien waren geplaatst om te voorkomen dat auto's op de parkeerplaats zouden kunnen komen. Die keien zijn weggehaald. Los hiervan zijn op de parkeerplaats tussen de vakken zogeheten biggenruggen aangebracht. Deze leverden volgens omwonenden gevaarlijke situaties op, omdat ze in het donker moeilijk te onderscheiden zijn van het asfalt. Afgelopen vrijdagavond is er een scooterrijder over de kop geslagen. Inmiddels zijn de afbakeningen wit geverfd.

LPF-Westland wil weten waarom er is afgeweken van de oorspronkelijke oplossing voor de autowerende maatregelen van 2009, waarbij onder meer de plaatsing van een slagboom was voorzien. Desnoods ziet de LPF graag dat de zwerfkeien terugkeren, indien daarmee de veiligheid van de bezoekers van het Hofpark het beste gediend is.