Archief

Onwel geworden visser uit Schie gehaald

Na een drie kwartier lange reanimatie-inzet hebben hulpdiensten dinsdagavond het hart van een in het water van de Schie gevallen visser weer aan het kloppen gekregen. De man is vervolgens met spoed naar een Rotterdams ziekenhuis vervoerd. Het ongeluk gebeurde precies op de grens van twee veiligheidsregio's.

Om 19.50 uur werd door een voorbijganger via 112 gemeld dat vanaf de Kandelaarbrug, ten zuidoosten van Schipluiden, een visser in het water was gevallen en niet meer boven was gekomen. Zowel de hulpdiensten van de Veiligheidregio Haaglanden als die van Rotterdam-Rijnmond zijn hierop gaan rijden, want de regiogrens loopt midden over die brug.

Duikers van beide veiligheidsregio's konden door een goede samenwerking de visser snel lokaliseren. Na de langdurige reanimatie is de man onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis vervoerd. Vervolgens hebben duikers nog het water doorzocht naar persoonlijke bezittingen. Hierbij kwam onder meer de hengel boven water. Het scheepvaartverkeer heeft ruim een uur stilgelegen.

Categorieen:
Algemeen