Archief

'Binnen Westland één tarief buskaartje'

Westland heeft het stadsgewest Haaglanden verzocht om ervoor te zorgen, dat voor alle busreizen binnen het Westland met losse kaartjes het zelfde tarief geldt. Met name ritten van en naar Maasdijk kunnen nu dubbel zo duur zijn. Dit blijkt uit de antwoorden van het college van B en W op schriftelijke vragen van de raadsfractie van D66.

D66 had zich gestoord aan de gebiedsgrens die Veolia bij de Verdilaan in Naaldwijk heeft gelegd. Ritjes van bijvoorbeeld Wateringen naar Maasdijk en van Maasdijk naar Monster kosten daardoor € 7,00 in plaats van € 3,50.

Het college ook dat het mogelijk wordt gemaakt om bij Veolia over te stappen zonder een nieuw kaartje te hoeven kopen. Vooral Westlanders moeten vaak van bus wisselen om thuis te komen vanaf station Rijswijk of busstation Leyenburg.

D66-fractievoorzitter Tamara van Riet: "Hieruit blijkt wel dat wij goed hadden gezien dat er iets niet deugde aan de handelwijze van Veolia. Toch is dit beleid vastgesteld door Haaglanden. Blijkbaar hebben al die bestuurders op dat moment zitten slapen."