Archief

Eindfase riolering glastuinbouw in Westland

De aanleg van riolering in het glastuinbouwgebied van de gemeente Westland is nagenoeg afgerond. Inmiddels is 90% van het gebied voorzien van persleiding, mini-gemalen en rioolgemalen. Er is in totaal onder meer voor 80 kilometer aan nieuwe persleiding aangelegd.

Hiermee is de basis gelegd voor het verbeteren van de waterkwaliteit in Westland, aldus de gemeente. De infrastructuur ligt er. Nu komt het aan op het feitelijk aansluiten van de woningen en bedrijven.

Het project 'Aanleg riolering glastuinbouwgebied Westland' is in 2005 gestart met de ondertekening van een convenant. De provincie Zuid-Holland, de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland regelden hiermee dat 1.600 bedrijven en 600 woningen zouden worden voorzien van riolering. Hiermee is een bedrag gemoeid van circa € 52 miljoen.

In 2015 moet de waterkwaliteit voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water. Om dit te kunnen realiseren, moeten bedrijven en woningen in Westland zo snel mogelijk worden aangesloten op de riolering, zodat er geen ongezuiverde lozingen meer plaatsvinden op het oppervlaktewater. De gemeente Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland en de glastuinbouwsector werken intensief samen om dit voor elkaar te krijgen.

Categorieen:
Westland Algemeen