Barsaiyan en Ophorst winnen Kadeloop

Mike Barsaiyan uit 's-Gravenzande en Carla Ophorst uit Honselersdijk, beiden lid van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70, hebben zaterdagmiddag gezegevierd in de 33e editie van de Kadeloop in Schipluiden. Voor Ophorst was het al haar 15e overwinning in deze wedstrijd.

Winnaar Mike Barsaiyan finishte na 38.59 en had daarmee 55 seconden voorsprong op een andere 's-Gravenzander, Mart Solleveld, die tegenwoordig lid van Haag Atletiek is. Ophorst won afgetekend in 45.42 en zag de bij haar trainende Marlies Jongerius uit Wateringen in 48.12 als tweede over de streep komen. De derde plaats was voor Corina Voorn uit Den Hoorn, in 49.36.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Mike Teekens. Met zijn tijd van 15.49 was de voormalige Nootdorper 21 seconden sneller dan Heulenaar Sjoerd van Marrewijk. Bij de vrouwen triomfeerde Sandra van Doorn (Hague Road Runners), in 19.08, voor de Delftse Juriena de Vries(19.28) en de 's-Gravenzandse Ingrid le Comte (19.42).