Archief

Zandmotor nadert voltooiing

De aanleg van de Zandmotor voor de kust tussen Ter Heijde en Kijkduin zal in de loop van deze maand al worden voltooid. Voor de aanleg van dit schiereiland is inmiddels al meer dan 19,5 miljoen kuub zand gestort. Er is nog slechts zo'n 10% te gaan.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de zandmotor eind oktober klaar zijn, maar mede door het goede weer van de afgelopen maanden kon voortvarend gewerkt worden aan de aanleg. De komende periode wordt het schiereiland ingericht met genummerde strandpalen. Daarnaast komt er onder meer een uitkijkpunt en een Argusmast (onderzoeksstation).

Waarschijnlijk kan het schiereiland nu al na het badseizoen voor het publiek worden opengsteld. Eerst onderzoeken Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland samen met de reddingsbrigades hoe de stroming zich ontwikkelt. Zodra dit onderzoek is afgerond, en eventuele aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn genomen, mag het publiek er op.

Naast het schiereiland worden ook nog twee onderwatersuppleties (grote zandbanken onder water) aangelegd ten noorden en ten zuiden van de Zandmotor. Deze werkzaamheden zijn uiterlijk in maart volgend jaar afgerond.

Categorieen:
Monster Algemeen