Archief

KNRM Ter Heijde twee keer in actie

De bemanning van KNRM-reddingstation Ter Heijde is zondag twee keer in actie gekomen om in problemen geraakte zeiljachten hulp te verlenen. In beide gevallen hebben zich geen persoonlijke ongelukkken voorgedaan en konden de schepen in veiligheid worden gebracht.

Zondagavond ging het om een zeiljacht dat op ongeveer 12 kilometer uit de kust ter hoogte van Hoek van Holland in problemen kwam doordat de mast was gebroken door de harde wind. Reddingboot George Dijkstra heeft bij aankomst twee van de drie opvarenden aan boord genomen en vervolgens een sleepverbinding gemaakt om het jacht naar de haven van Scheveningen te brengen.

Als gevolg van de sterke stroming en hoge golven van drie meter, heeft het bijna twee uur geduurd om van Hoek van Holland naar Scheveningen te komen. KNRM Scheveningen en het kustwachtvaartuig 'Zeearend' hebben nog assistentie verleend.

Eerder op de dag, kortna het middaguur, kreeg de bemanning van Ter Heijde alarm om KNRM Scheveningen te assisteren bij een sleepklus. Er was een zeiljacht in problemen geraakt voor de haveningang van Scheveningen, omdat ook hier de mast was afgebroken.