Archief

VVD: Beeldkwaliteitsplan redt Honselersdijk niet

De VVD in Westland vindt dat het Beeldkwaliteitsplan voor Honselersdijk niets bijdraagt aan de 'redding' van de kern Honselersdijk. De echte problemen in het dorp worden er niet mee opgelost.

Het Beeldkwaliteitsplan werd afgelopen dinsdag in de gemeenteraad besproken. Het legt vast wat er wel of niet mag worden gebouwd en hoe de bebouwing eruit moet zien. Maar volgens de VVD is het voorschrijven van de kleur baksteen bij de bouw van een nieuw huis of nieuwe winkel maar bijzaak.

"Het echte probleem van Honselersdijk wordt niet opgelost: een kruidenier die een tekort aan parkeerplaatsen heeft en de grote gapende gaten in de Dijkstraat waar ooit de winkel van To Bruinen en garage Klapwijk stonden," aldus fractievoorzitter Bart Waasdorp.

De VVD dringt er daarom op aan om die problemen eerst beet te pakken: zorgen dat de winkeliers voldoende parkeerplaatsen hebben, en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de kaalslag wordt teruggedraaid. "Dat lukt pas als je nadenkt over hoe een probleem kan worden opgelost, samen met ondernemers en stedebouwkundigen die hart hebben voor Honselersdijk," aldus Waasdorp.