Archief

Delfland instrueert dijkleger

Voor de extra controle van dijken heeft het hoogheemraadschap van Delfland besloten de hulp van het dijkleger in te roepen. Donderdag wordt een groep van 15 mensen benaderd. Zij krijgen eerst een training, zodat ze daarna kunnen worden ingezet bij de extra inspecties. De training duurt twee volle werkdagen en bestaat uit een inspectie met een ervaren inspecteur in Midden-Delfland en Oostland.

Het dijkleger bestaat uit medewerkers van Delfland en vrijwilligers. Normaal gesproken wordt het dijkleger opgeroepen voor het bewaken van de dijk in geval van hoog water in het stormseizoen van 1 oktober tot 15 april. Daarnaast kan het ook worden ingezet tijdens droge perioden in de zomermaanden. Het dijkleger controleert dan de dijken en kaden op scheuren en verzakkingen.

Vanwege de aanhoudende droogte is er verhoogde aandacht voor de veendijken, de zoetwatervoorziening en de waterkwaliteit. Sinds deze week worden meer dijken handmatig geïnspecteerd, wordt de kwaliteit van het water vaker gecontroleerd en wordt er op dit moment maximaal zoet water uit het Brielse Meer het gebied ingelaten.