Archief

'Tijd nemen voor nieuwe wethouders'

De VVD en het CDA in Midden-Delfland willen op 5 juli de nieuwe wethouders namens hun partij laten installeren. Door het vertrek van Ageeth van den Heuvel en Christiaan van der Kamp moeten beide partijen voor een opvolger zorgen. Zij geven zichzelf ruim een maand om de vacatures weer te vullen.

Fractievoorzitter Kees van der Vaart van het CDA: "Natuurlijk zit je er niet op te wachten dat wethouders die gewaardeerd worden om hun inzet en capaciteiten halverwege een termijn vertrekken, maar we respecteren de keuze van beiden".

Collega-fractievoorzitter Jan-Paul van Staalduinen van de VVD onderschrijft dat: "Het vertrek van de wethouders komt gelukkig niet door frictie tussen de coalitiepartijen, wat in andere gemeenten vaak een oorzaak van vertrek is, dus de nieuwkomers kunnen gelijk hun taken oppakken".

VVD en CDA hebben afgesproken dat ze de procedure voor het aantrekken van een nieuwe wethouder zoveel mogelijk parallel laten lopen. Dat betekent dat er zo nodig ook nog wat geschoven kan worden tussen de taken, als dat beter aansluit bij de kennis en ervaring van de nieuwe wethouders. Overigens verwachten beide partijen geen ingrijpende verschuivingen.

Het voordragen van nieuwe wethouders is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van respectievelijk CDA en VVD, maar er zal zeker overleg plaatsvinden met de andere fracties in de raad, zeggen zij.