Archief

Manon Lith Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Karssen van Maassluis heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Manon Lith. Dat gebeurde tijdens de opening van de overzichtstentoonstelling 'Manon Lith ten voeten uit' in het gemeentemuseum van Maassluis. Manon Lith is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Manon Lith is bijna 50 jaar actief als beeldend kunstenaar. Zij heeft zich gedurende deze lange periode zeer verdienstelijk gemaakt voor de beeldende kunst in Nederland. Haar eerste expositie was in 1963 in Rotterdam toen zij nog maar 16 jaar oud was. Manon Lith heeft circa 150 maal geƫxposeerd, zowel in Nederland als in het buitenland.

Van 1971 tot 1996 was zij docent kunstzinnige vorming bij Klei en Kleur (thans Kunst en Cultuur Academie) in Maassluis. Sinds 1994 geeft zij onderricht aan het Maassluise schilderscollectief, een trouwe groep oud-leerlingen van haar. Sinds de oprichting is zij een vooraanstaand lid van de kring van de Maassluise Kunstenaars, dat nu Stichting Maassluise Kunstenaars heet.

Categorieen:
Maassluis Algemeen