Archief

Onderwijsexperiment met tablets

Een aantal geselecteerde leerlingen en docenten van het Lentiz Floracollege in Naaldwijk expirimenteren tot november in de klas en tijdens het huiswerk met verschillende digitale middelen. Maandag krijgen zij daarvoor tablets en netbooks uitgereikt.

Het experiment heeft de naam Flora 3.0 gekregen. Er wordt gebruik gemakt van een combinatie van allerlei onderdelen: computers, (school)boeken, smartboard, internet, kennis en vaardigheden. Negen leerlingen geselecteerd uit drie leerjaren en zes docenten werken Onder het motto 'onderwijs maken we samen' tijdens de les samen om te experimenteren met de verschillende apparaten. De apparaten mogen ook mee naar huis genomen worden om daarmee het huiswerk te maken.

Om het experiment te laten slagen is gekozen voor een select gezelschap die zich betrokken voelt bij vernieuwing van de school. Zij moeten mee kunnen praten om het onderwijs te helpen verbeteren en samen te ontdekken hoe gebruik kan worden gemaakt van het internet en sociale media. De leerling werkt samen met de docent en deelt de informatie via het sociale medium Facebook. Momenteel is op Facebook 'Floracollege Drie Punt Nul' al in bedrijf.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen