Archief

Westland krijgt 'witte raaf'

MKB Zuid-Holland heeft donderdagochtend tijdens een congres in Scheveningen de prijs voor de meest ondernemersvriendelijke gemeente in regio Haaglanden uitgereikt aan gemeente Westland. De 'paarse krokodil', de prijs voor de minst presterende gemeente in de regio, ging dit jaar naar gemeente Midden-Delfland.

Wethouder Duijvestijn van Westland mocht de 'witte raaf' in ontvangst nemen omdat zijn gemeente in een onderzoek naar de mate van ondernemersvriendelijkheid het beste scoort op het gebied van dienstverlening en lokale lasten.

Met de witte raaf en de paarse krokodil spoort MKB Zuid-Holland gemeenten in de regio aan tot betere prestaties op het gebied van dienstverlening, lokale lasten en het terugdringen van bureaucratie. Twee jaar geleden stond de nu winnende gemeente Westland nog op de laatste plek in de rangorde.

Tegelijkertijd wil MKB Zuid-Holland gemeenten die minder goed presteren, bewust maken hiervan. Zo scoort Midden-Delfland slecht als het gaat om het afschaffen of vereenvoudigen van vergunningen. Ook zou de gemeente volgens ondernemers haar website vriendelijker moeten inrichten.

MKB Zuid-Holland en de aangesloten verenigingen willen met de resultaten van het onderzoek in gesprek gaan met de gemeenten om actie- en verbeterpunten op te stellen voor een beter ondernemersklimaat.