Archief

(wachten) Drive Experience

Doe mee en ervaar 'The DriveXperience'

Een veelzijdige en leerzame 'Praktijkdag voor Jonge Autorijders'

Heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar je rijbewijs?

Meld je dan nu aan voor deelname aan een gratis praktijkdag!

Jonge autorijders in de gemeenteWestland in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar, kunnen op vrijdagmiddag/-avond 10 juni gratis meedoen aan The DriveXperience. Dit is een praktische, leerzame én ook leuke Praktijkdag voor Jonge Autorijders. Voorwaarde is dat deze jonge autorijders tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien zelfstandig al rijervaring hebben opgedaan. De dag wordt net als vorig jaar gehouden bij Autobedrijf Beukers BV, Monsterseweg 121 te 's-Gravenzande. Dit bedrijf stelt ook drie auto's beschikbaar voor gebruik op de mobiele rem/slipbaan, dus het bezit van een eigen auto is niet nodig.

Deze Praktijkdag voor Jonge Autorijders wordt in de gemeente Westland georganiseerd op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidieert. Deze praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen.

De praktijkdag kent de volgende programmaonderdelen:

Road Xperience

Een praktijkoefening waarin je tijdens een 2 ½ uur durende praktijkrit ervaart hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Onder begeleiding van een coach rij je met twee andere jongeren door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. De inzittenden beoordelen elkaars rijstijl en geven verbetertips.

Track Xperience

Laat zien hoeveel controle en stuurmanskunst je in huis hebt op een spiegelgladde speciaal aangelegde mobiele rem/slipbaan. In zo'n situatie wel eens een noodstop gemaakt? Ervaar het tijdens The DriveXperience. Verrijk je ervaring als weggebruiker en voel de werking van het ABS remsysteem tijdens noodstops bij verschillende snelheden.

Xperience Xchange

Wissel tijdens een groepsdiscussie gedachten en ervaringen uit over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan. Kortom, The DriveXperience biedt een veelzijdig en leerzaam dagprogramma voor jonge automobilisten.

Internet-verkeerstest

Na aanmelding ontvang je als deelnemer een eigen inlogcode waarmee je op je pc via internet enkele tests kunt doen die laten zien wat voor soort autorijder je bent. Na deelname aan de dag krijg je weer een nieuwe inlogcode om nogmaals een leerzame en leuke toets via internet te doen. Kun je zien wat The DriveXperience met je heeft gedaan.

Ook voor je vrienden

Heb je vrienden, kennissen of collega's die maximaal 24 jaar zijn en tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs bezitten? Maak ze dan enthousiast om ook aan deze dag deel te nemen. Deelname is geheel gratis. De dag begint vrijdagmiddag om 13.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.00 uur. De gemeente Westland biedt je halverwege de sessie een broodjeslunch aan. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname. Er kunnen per praktijkdag 40 jonge autorijders meedoen. Meld je dus snel aan als je wilt meedoen.

Aanmelden via de website

Je kunt je voor deze dag aanmelden via www.jongeautorijders.nl en www.thedrivexperience.nl. Daar vind je ook meer informatie over deze praktijkdagen. Na aanmelding wordt je per email geïnformeerd over je deelname, de locatie, tijden, etc.

Categorieen:
Westland Algemeen