Archief

GBW wil actieve rol van winnaars Inspiration Award

De Inspiration Award moet uitgroeien tot een levendig promotie-instrument voor het Westland. De prijs moet niet alleen een beeldje zijn dat elk jaar wordt uitgereikt.

Dat is de opvatting van de fractie van GemeenteBelang Westland. Raadslid Jacqueline Eckhardt heeft zich gestoord aan het feit dat winnaar Rob Baan in een krantenartikel deze maand zelfs het woord Westland niet een keer heeft genoemd.

De Inspiration Award is bedoeld voor personen, stichtingen en bedrijven die het Westland het best op de kaart hebben gezet. Eckhardt zou echter graag zien dat er meer uit het concept van de award wordt gehaald. Ze noemt dat 'actieve inspiratie'.

"De winnende ambassadeurs worden dan niet alleen bedolven onder een 'lawine van gratis publiciteit', maar gaan ook een aantal keren per jaar bij speciale gelegenheden actief de boer op om Westland buiten de eigen grenzen te promoten," aldus het raadslid in schriftelijke vragen aan het college van B en W.

Eckhardt vraagt het college samen met de Stichting Imago Westland te onderzoeken of een dergelijke actieve inzet van de jaarlijks te kiezen Westlandse ambassadeurs mogelijk is. Ook vraagt ze of de Inspiration Award gebruikt kan worden om de recreatieve en toeristische mogelijkheden van het Westland te profileren. Het raadslid suggereert ook om de website van de Groene Invasie te gebruiken om de winnaars te volgen in hun promotie-activiteiten.

Categorieen:
Westland Algemeen