Archief

Dit jaar 10.382 amfibieën overgezet

Zo'n 400 vrijwilligers hebben dit jaar in het werkgebied van de natuurvereniging voor Delfland KNNV in totaal 10.382 amfibieën overgezet. Dat gebeurde op 19 locaties. 1527 dieren hebben de jaarlijkse trek niet overleefd en werden dood aangetroffen. Er zijn gewone padden, bruine en groene kikkers en kleine watersalamanders overgezet.

De KNNV afdeling Delfland is een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. De De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20.

De resultaten van de paddentrek is beduidend hoger dan in 2010 toen 6710 dieren werden overgezet, terwijl er maar twee locaties bij zijn gekomen. De cijfers zijn zaterdag bekendgemaakt in milieu- en natuurcentrum de Papaver in Delft. Op de locatie in Maasland waar de vrijwilligers actief waren, zijn 106 dieren overgezet, op de locatie in Hoek van Holland 601.

Het overzetten van de padden begon dit jaar op 12 maart, het einde van de actie lag tussen 5 en 9 april. Meer informatie is te vinden op www.knnv.nl/afdelingDelfland.