Archief

Sterke verjonging Velo Badminton

Velo Badminton gaat het komende seizoen met een sterk verjongd team spelen. De club is in dit verband erg blij met de komst van de 18-jarige Soraya de Visch Eijbergen. Zij komt van Duinwijck. Ook eigen talenten Jim Middelburg (18), Myke Halkema (17) en Russell Muns (17) worden aan dit team toegevoegd.

Hier tegenover staat het vertrek van Dicky Palyama. Volgens Velo zou Palyama door zijn eigen programma om de Olympische Spelen in Londen te halen, beperkt ingezet kunnen worden. Verder zegt de club de financiële last van nog een topspeler extra niet te kunnen dragen. Ginny Severien wil haar carrière afsluiten bij DKC en Maartje Verheul kiest ervoor om dichterbij haar woonplaats te gaan spelen vanwege haar werk en gaat naar BC Amersfoort.

Met de ervaren spelers Dennis van Daalen de Jel, Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo blijft er een belangrijke kern van het oude team over. Verder zal de selectie vanuit team 2 worden aangevuld met Sergio Kepel en Wendy Slaats. Deze spelers zitten zo dicht tegen team 1 aan, dat ze daarom ook regelmatig ingezet gaan worden op het hoogste niveau, aldus Velo.

Categorieen:
Algemeen