Archief

Van den Heuvel weg als wethouder Midden-Delfland

Ageeth van den Heuvel (VVD) vertrekt na ruim 2½ jaar als wethouder uit Midden-Delfland. Ze wil niet opnieuw ontheffing vragen van de verplichting om in Midden-Delfland te wonen en heeft vrijdag haar ontslag ingediend.

Van den Heuvel kreeg bij haar (her)benoeming in mei 2010 van de gemeenteraad een ontheffing van de verplichting om ingezetene te zijn van de gemeente. Een dergelijke ontheffing bestaat om een wethouder voor een beperkte periode gelegenheid te geven om te verhuizen. Deze periode loopt binnenkort af. Van den Heuvel woont in Den Haag.

Ze zegt het nut en de noodzaak in te zien om te wonen in de gemeente waar je als wethouder werkt. "Om redenen van persoonlijke aard voldoe ik daar na afloop van de ontheffingsperiode niet aan. Omdat dit voorlopig zo zal blijven, heb ik besloten de gemeenteraad niet nogmaals om een ontheffing te vragen. Ik ben de gemeenteraad dankbaar dat ik de afgelopen jaren vanuit mijn woonplaats Den Haag de functie van wethouder heb kunnen uitoefenen. Ik heb dit met zeer veel plezier gedaan.''

Fractievoorzitter Jan-Paul van Staalduinen van de VVD zegt het besluit van Van den Heuvel niet te hebben zien aankomen. Hij betreurt het, maar zegt die ook te respecteren. "Met Van den Heuvel verliezen wij een wethouder die de afgelopen jaren goed werk heeft geleverd, onder andere op het gebied van de gemeentefinanciën. Wij zijn haar dankbaar voor haar inzet voor Midden-Delfland."

De VVD Midden-Delfland gaat op zoek naar een geschikte opvolger. De portefeuille van Van den Heuvel: Leefomgeving, Economie en Financiën, wordt tot die tijd waargenomen door de andere collegeleden.