Archief

Mislukte inbraak bij opticien

Het beveiligingssysteem van opticien Sanders in de Hoofdstraat in De Lier heeft er vrijdagmorgen in alle vroegte voor gezorgd dat een inbraak mislukte. De inbrekers gingen er zonder buit vandoor, de opticien met een kapotte etalageruit achterlatend.

Op de beveiligingscamera's in de winkel is te zien hoe twee mannen, die door een bivakmuts en een sjaal onherkenbaar zijn, de ruit naast de winkeldeur inslaan. Eenmaal binnen activeert een van de twee het beveiligingssysteem dat onder luid gesis een grote rookwolk de winkel inspuit. De inbrekers schrikken zo van de rookontwikkeling, dat ze er snel vandoor gaan.

De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest of kunnen helpen bij het opsporen van de daders. Het duo is op een scooter weggereden in de richting van de Kerklaan.

Een van de inbrekers is 1.80 - 1.85 mtr lang en heeft een smal postuur. Hij droeg een witte broek met zwarte verticale strepen aan de zijkant, een zwarte jas en op zijn hoofd droeg hij een bivakmuts. Hij had zwart-witte sportschoenen aan. De tweede verdachte is 1.70 - 1.75 mtr lang met een normaal postuur en een licht getinte huidskleur. Hij droeg een lichtkleurige broek, een donkerkleurige jas met capuchon en donkerkleurige sportschoenen.

Categorieen:
De Lier Algemeen