Archief

Tientallen brom- en snorfietsers op de bon

Politie Haaglanden heeft woensdag 44 bekeuringen uitgeschreven aan brom- en snorfietsers die hun zaken niet op orde hadden. De politie controleerde tussen 14.00 en 19.00 uur in Poeldijk, Schipluiden en 's-Gravenzande op snelheid, papieren, helmplicht en de technische staat.

Tussen 20.00 en 22.00 uur reden motoragenten door het hele Westland om brom- en snorfietsers te controleren. Van de in totaal 112 gecontroleerde tweewielers haalden er 25 een te hoge constructiesnelheid. De uitschieter was 98 km per uur (toegestaan is 45 km per uur).

De agenten vorderden vijf kentekenbewijzen in. Zeven bestuurders konden geen rijbewijs tonen, één bestuurder kon geen kentekenbewijs overhandigen. Een andere bestuurder reed tegen de verplichte rijrichting in. Een volgende bestuurder kreeg een bekeuring voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Eén bromfiets was voorzien van valse kentekenplaten. Verder vertoonden sommige voertuigen technische mankementen zoals kapotte remmen, verlichting en de uitlaat.

Politie Haaglanden voert de maand mei extra controles uit die gericht zijn op brom-/snorfietsers. Dit is hard nodig om de verkeersveiligheid in de regio te verbeteren. Bij één op de vijf ongevallen in het verkeer is een brom/-snorfietser betrokken.