Archief

Stimuleringsprijs 'Verfraai uw kas'

Komende zondag opent LTO Glaskracht Westland de inschrijving voor de stimuleringsprijs 'Verfraai uw kas'. Het gaat om een prijs voor de mooiste ingepaste kas in de regio. De inschrijving loopt af op 15 juni a.s.

De prijs staat open voor glastuinbouwondernemers in Hoek van Holland, Midden-Delfland, Maassluis en Westland. Het moet bij de aanmelding gaan om een al gerealiseerde voorziening, in of rond de kas. Denk aan een mooi ontwerp van de kas en bedrijfsgebouwen of zoiets eenvoudigs als een netjes opgeruimd en aangeharkt bedrijf, een mooie beplanting rond het bedrijf, een aansprekende tekening of schermdoek op de kas of silo.

Maar het kan ook gaan om het plaatsen van een bankje of een picknickplaats, zodat passerende fietsers of wandelaars van een mooie kas kunnen genieten. Het kan eigenlijk van alles zijn. Dat is de reden dat in verschillende categorieƫn kan worden ingeschreven, variƫrend van 'netjes opgeruimd', 'beplanting en aankleding', tot 'architectuur' of 'kunst'.

De jury bekijkt of het om een makkelijk navolgbaar idee gaat, dat laagdrempelig is en uitstraling heeft voor de sector. De jury bestaat uit burgemeester Van der Tak (Westland), wethouder Van Nimwegen (Midden-Delfland), Bram Hanemaaijer van Agroadviesburo, Koos Zuidgeest (Zuidkoop BV) en voorzitter Jos van der Knaap (LTO Glaskracht Westland).

Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden, maar ook worden opgegeven. Toeleverende bedrijven, adviesbureaus en hoveniers, maar ook collega's, buren of bewoners in de regio worden gevraagd of zij bedrijven willen aanmelden voor de prijs 'Verfraai uw kas' via www.mooiekassen.nl.