Archief

Muzikale glaskunst in de kas

In een tuinbouwkas aan de Rijnweg in Monster wordt begin juni een bijzonder cultuurevenement gehouden. Terwijl aan zee de zon onder gaat, komt hij in de kas op. Bij avondlicht en spiegelende glaspanelen, zingt een Japanse zangeres onder meer de titelsong 'Ballade van de rijzende Zon' en brengt het Westlands Mannenkoor liederen uit eigen repertoire ten gehore.

De 'Ballade van de rijzende Zon' verbindt oosterse en westerse muziek- en zangculturen. Er zijn negen liederen speciaal voor de Ballade geschreven. Zij verhalen over een jonge man in het Westland, waar hij werkt en zijn verlatenheid verdringt met het dagdromen over zijn verloren liefde.

Jan Doms is de schrijver en regisseur van de voorstelling, die een deelproject is van Biënnale Kijkduin 2011, de glas- en lichtkunstmanifestatie op de boulevard en in de Muzikduinen van Kijkduin. Voor meer informatie: www.biennalekijkduin.nl. De voorstellingen in de kas van Zwinbrothers aan de Rijnweg in Monster zijn op 8 en 10 juni om 21.00 uur. De entree bedraagt 8 euro per persoon.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen