Archief

Barsaiyan en Voorn winnen Ter Heijde

De vijfde editie van de Omloop Ter Heijde is met overmacht gewonnen door Mike Barsaiyan uit 's-Gravenzande. De 23-jarige asielzoeker uit Burundi voltooide de 10 kilometer in 35.39. Hij was daarmee ruim een minuut sneller dan Michiel Bovendeert van Fortuna Vlaardingen. Gerard de Lange uit Maassluis werd derde.

Waren bij de mannen de eindposities gelijk aan die van de doorkomst halverwege, bij de vrouwen waren er in het tweede deel van de wedstrijd enkele wisselingen. Zo won uiteindelijk Corina Voorn uit Den Hoorn in 42.51. Zij had een achterstand van 6 seconden op de Monsterse Marianne Goijert omgezet in een voorsprong van 32 seconden. Anneke Starrenburg uit Honselersdijk finishte als derde.

De wedstrijd over 5 kilometer werd in 18.35 gewonnen door Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland, met 20 seconden voorsprong op Rijswijker Vincent Trinthamer. Bij de vrouwen zegevierde Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande in 21.46. Zij was daarmee ruim anderhalve minuut sneller dan haar plaatsgenote Elvera de Jong.