Archief

KPN neemt CAIW Holding over

Het telecommunicatieconcern KPN wil de in Naaldwijk zetelende CAIW Holding overnemen. De ondernemingsraden van beide concerns zijn om advies gevraagd. De aandelenverkoop is verder afhankelijk van toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

CAIW Holding is onder de naam Caiway landelijk bekend als aanbieder van televisie-, breedband en telefoniediensten en telt 158.000 klanten. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt uit te breiden en zijn positie op de breedbandmarkt te versterken.

Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway, zegt over de voorgenomen transactie: "Met de technologische kennis en ervaring van KPN kunnen we blijven investeren in de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten. Caiway is voorloper in de Nederlandse kabelmarkt, zoals met de introductie van 100% digitale televisiediensten in 2010."

CAIW - de afkorting stond ooit voor 'Centrale Antenne Inrichting Westland' - was oorspronkelijk eigendom van de gemeenten Westland en Midden-Delfland. Per 1 januari 2008 hebben die de onderneming verkocht aan Rabo Bouwfonds en het management van CAIW.