Archief

Brandstichting bij Prinsenbos

Een 18-jarige jongen uit Maasdijk en een 20-jarige Naaldwijker zijn zaterdag aangehouden wegens betrokkenheid bij brandstichting in het Prinsenbos in Naaldwijk. Zij hebben inmiddels aangeboden de schade te vergoeden.

Iets na middernacht werden agenten op de Grote Achterweg aangesproken door een getuige, die had gezien dat er iets in brand stond bij de parkeerplaats bij het Prinsenbos. Agenten zagen een vuur bij het toiletgebouw. Er omheen stond een groepje jongeren, dat er bij het zien van de politie rennend vandoor ging. De agenten konden één jongen in zijn kraag grijpen, de 18-jarige Maasdijker.

De brandweer bluste de brand. Vermoedelijk hebben de jongeren de bankjes en een prullenbak in brand gestoken. Op de parkeerplaats troffen agenten een auto aan, die niet afgesloten bleek te zijn. Omdat de agenten vermoedden dat de auto van één van de gevluchte jongeren was, werd deze in beslag genomen.

Toen de eigenaar van de auto - een 20-jarige Naaldwijker - zich zaterdagochtend op het politiebureau meldde 'omdat zijn auto gestolen was', werd hij direct aangehouden. Al snel gaf hij toe aanwezig te zijn geweest bij de brand.