Archief

Slachtoffer beroving pleegt winkeldiefstal

Een 12-jarige jongen die woensdag beroofd werd bij Den Hoorn, pleegde een half uur later een winkeldiefstal in Den Haag, naar eigen zeggen omdat hij overstuur was van de gebeurtenis. De jongen was omstreeks 15.30 uur fietsend op de Noordhoornseweg in Den Hoorn, ter hoogte van het fietstunneltje onder de A4, aangesproken door vier jongens.

Zij dwongen hem te stoppen, waarna hij door een van hen in het gezicht werd geslagen. Nadat de jongen zijn geld had afgegeven, mocht hij doorfietsen. Een half uur later nam hij zelf in een supermarkt aan het Parijsplein in Den Haag een aantal pakjes snoep weg. Hij is doorverwezen naar bureau Halt.

De groep jongens van de beroving bestond uit drie jongens van vermoedelijk Arabische afkomst en een jongen van vermoedelijk Nederlandse afkomst. Van twee van de daders is een signalement afgegeven.

Dader 1 is een jongen van vermoedelijk Arabische afkomst, is ongeveer 1.80 meter lang en sprak met een buitenlands accent. Deze verdachte droeg een zwarte Nickelson-jas met bontkraag en capuchon. De capuchon had hij over zijn hoofd getrokken. Hij droeg een donkergrijze joggingbroek van het merk Donay. Dader 2 is een jongen van vermoedelijk Arabische afkomst en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een donker gewatteerde jas en een donkerblauwe trainingsbroek met een witte streep.

Getuigen van de beroving of mensen die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Westland op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000.

Categorieen:
Westland Algemeen