Archief

GBW zegt vertrouwen op in Westland Verstandig

De fractie van Gemeentebelang Westland (GBW) heeft dinsdagavond het vertrouwen in coalitiegenoot Westland Verstandig opgezegd. Fractievoorzitter Keizer verklaarde geen heil meer te zien in een verdere samenwerking naar aanleiding van de opstelling van zijn collega Duijsens in het debat over een alternatief centrumplan voor 's-Gravenzande.

GBW wil nu eerst snel aan tafel met de andere coalitiegenoot, CDA Westland, die het vertrouwen niet opgezegde. Maar CDA-voorman Wijten had zich ook ernstig gestoord aan de uitspraken van Duijsens. "Wij zijn in een ingewikkelde situatie verzeild geraakt", aldus Wijten.

Het debat van dinsdagavond was in grote trekken een herhaling van een debat op 18 januari jl. Het feit, dat coalitiegenoot Westland Verstandig zich nauw had verbonden aan de ontwikkeling van een alternatief centrumplan voor 's-Gravenzande werd destijds door alle zeven andere raadsfracties afgekeurd.

Het afgelopen donderdag door de initiatiefgroep gepresenteerde alternatief werd vrijdag door Westland Verstandig, in de rol van koerier, aan het college van B en W aangeboden. Volgens Duijsens hebben de andere fracties zijn begeleidende brief niet begrepen of niet willen begrijpen.

GBW-voorman Keizer noemde de houding van Duijsens van een arrogantie die hij niet eerder heeft meegemaakt in de gemeenteraad van Westland. Volgens hem had Duijsens geen enkele gelegenheid in het debat benut om als coalitiegenoten wat naar elkaar toe te komen.

Het door het college opgestelde centrumplan wordt woensdagavond aan de burgerij gepresenteerd. Wethouder Duijvestijn verklaarde, dat het alternatieve plan als een inspraakreactie zal worden behandeld.