Archief

Overvaren met veerpont De Kwakel en De Trekschuit

De Kwakel, de veerpont tussen het Bommeer, de Foppenplas en de Kwakelweg in Midden-Delftland, is vanaf 2 april weer in de vaart. Zelfbedieningspont De Trekschuit vormt vanaf deze datum weer de fietsverbinding over de Vlaardingsevaart .

De Kwakel is helemaal opgeknapt en opgefrist. De pont is voorzien van een nieuwe motor, gasolietanks, aandrijfas, schroef en stuurhut en opnieuw in de verf gezet. Bij de Trekschuit is de stabiliteit verbeterd, is de instap verplaatst van de kopse kant naar de zijkant en zijn de aanlegsteigers volledig gewijzigd. Daarnaast moet een nieuwe aandrijving zorgen voor beter gebruiksgemak en is er een toplicht aangebracht in verband met de veiligheid voor het overige scheepvaart.

Beide veerpontjes zijn een initiatief van het recreatieschap Midden-Delfland.

In april en oktober vaart De Kwakel alleen in het weekend. Van mei tot en met eind september vaart de pont dagelijks van 11.00 uur tot omstreeks 17.30 uur vanaf het Bommeer in de Broekpolder. De kosten voor een overtocht zijn €0,40 voor fietsers en €0,30 voor voetgangers. Overvaren met De Trekschuit is gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op www.recreatiegebied-midden-delfland.nl.