Archief

Thomas Poesiat wint Arcade Halve Marathon

's-Gravenzander Thomas Poesiat heeft zaterdag de Arcade Halve Marathon gewonnen. Poesiat finishte in Naaldwijk in een nieuw persoonlijk record van 1.04.44. Daarmee was hij bijna 2 minuten sneller dan in januari dit jaar in de eveneens door hem gewonnen halve marathon van Maassluis.

Als tweede finishte de tegenwoordig eveneens in 's-Gravenzande woonachtige Mike Barsaiyan, die met 1.09.36 bijna 5 minuten had moeten toegeven op Poesiat, maar op zijn beurt aanzienlijk sneller was dan in de City-Pier-Cityloop.

Bij de vrouwen werd het in slotfase buitengewoon spannend, doordat koploopster Carla Ophorst zienderogen werd ingehaald door de Rotterdamse Tineke van den Berg. Toch kon Ophorst uiteindelijk nog zegevieren in 1.25.20, met een bescheiden voorsprong van slechts 3 seconden.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door 's-Gravenzander Mart Solleveld, die met zijn 33.37 een voorsprong van 8 seconden had op Honselersdijker Willem Lenting. Lindsay van Marrewijk was veruit de snelste vrouw. Won zij vorig jaar in 35.10, nu ging het nog eens 15 seconden vlugger: 34.55.

De 5 kilometer bracht de grootste verrassing. De 16-jarige Olivier Nass uit De Lier troefde de favorieten Erwin Sparreboom en Sjoerd van Marrewijk af. Nass won in 15.34. Bij de vrouwen was er een prolongatie voor de Rijswijkse Anne Luijten in 17.44. Op 14 seconden werd Marjolein van Marrewijk tweede.