Archief

Koninklijke onderscheiding voor Wim Baljeu

Wim Baljeu uit 's-Gravenzande, directeur van handelsplatform Frugi Venta, heeft zaterdagmiddag door burgemeester Van der Tak van Westland een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Dat gebeurde ter gelegenheid van zijn afscheid als Frugi Venta-directeur op de ss Rotterdam in de Rotterdamse haven. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Willem Baljeu is van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van de groente- en fruitsector. Zo had hij een initiërende rol bij de toepassing van innovatieve ICT-oplossingen en het versterken van de logistieke dienstverlening. Ook is hij van grote betekenis geweest voor de voedselveiligheid en de promotie van groenten en fruit uit Nederland in binnen- en buitenland.

Verder was hij nauw betrokken bij de netwerkorganisatie Greenport Holland en het platform Agrologistiek en bekleedde hij onder meer bestuursfuncties in het Productschap Tuinbouw, Platform Keteninformatie AGF, GroentenFruit Bureau, Kwaliteits Controle Bureau, Bedrijfschap Groothandel Groenten en Fruit en badmintonclub De Zeemeeuwen.