Archief

Gemeente scherp op 'omleidingsoverlast'

De gemeente Westland heeft het maximale gedaan ter beperking van de overlast in verband met de rioleringswerkzaamheden op en rondom de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande. Dit zegt het college van B en W in de antwoorden op schriftelijke vragen van de CDA-fractie.

Het college wijst op de omvang van het project en verder op de weersomstandigheden en de renovatiewerkzaamheden aan woningen van woningbouwvereniging Arcade, die tot uitlopen van de planning hebben geleid.

Verder zeggen B en W, dat er in de directe omgeving nog meer rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd. De betrokken bewoners zijn per brief ingelicht, dat zij iedere woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur in de bouwkeet van de betreffende aannemer informatie kunnen krijgen over de voortgang van de werkzaamheden.

Alle projecten in de openbare ruimte worden begeleid door een projectleider en een directievoerder van de gemeente. Zij bewaken niet alleen de planning maar ook de kosten, aldus het college. Bij het zoeken naar omleidingsroutes geldt als insteek: het vinden van de meest veilige route voor alle verkeersdeelnemers.