Archief

Verdeeldheid over versobering starterslening

De fracties in de gemeenteraad van Maassluis zijn het dinsdagavond niet eens geworden over de door het college voorgestelde versoberde verordening voor startersleningen. Knelpunten hierbij waren de in te voeren maximumleeftijd van 30 jaar, wat volgens onder meer de Verenigde Senioren Partij leidt tot leeftijdsdiscriminatie, en de beperking van de maximale verwervingskosten tot € 200.000.

De fracties van de Verenigde Senioren Partij, VVD, CDA en de D66 wilden geen leeftijdsgrens verbinden aan de startersleningen en wilden de maximale verwervingskosten niet verder laten zakken dan tot € 220.000. Deze voorstellen leverden niet genoeg stemmen op om door te voeren.

De fracties van de PvdA, SP en Maassluis Belang stemden wilden de leeftijdsgrens in de verordening op 35 jaar in plaats van 30 jaar stellen en om de maximale verwervingskosten eveneens op € 220.000 te bepalen. Ook deze wijziging kreeg niet genoeg steun.

Als gevolg van de verschillende wensen, kon nog niet worden gestemd over de verordening zelf. Dit zal gebeuren tijdens de volgende raadsvergadering.

Categorieen:
Maassluis Algemeen