Archief

Steun voor twee aardwarmteprojecten

Green Well Westland uit Honselersdijk en kwekerij Harting-Vollebregt uit De Lier worden financieel ondersteund bij het boren naar aardwarmte. De gemeente Westland en Rabobank Westland hebben hiervoor ieder € 1 mln beschikbaar gesteld.

Er was door zes gegadigden een plan ingediend. Door een projectgroep bestaande uit private partijen en de gemeente Westland is beoordeeld welke plannen de grootste kans van slagen hebben. De plannen van Green Well Westland (een groep kwekers, waaronder kwekerij Zeurniet van Jos Scheffers) en kwekerij Harting-Vollebregt kwamen als beste uit de bus.

Het boren naar aardwarmte is duur en risicovol. De toepassing van aardwarmte draagt evenwel bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Greenport Westland. De CO2-uitstoot wordt hierdoor namelijk aanzienlijk verminderd.

Het belang van de eerste boringen is vooral dat er kennis en ervaring wordt opgedaan waarvan volgende projecten gebruik kunnen maken. Er is namelijk nog heel wat onzekerheid over de geologie van Westland.