Archief

Subsidieregeling voor boeren in Midden-Delfland

Boeren met begraasd weiland in Midden-Delfland kunnen in de komende jaren financiële steun van de overheid krijgen, als vergoeding voor de kosten van onderhoud van hun deel van het zogeheten cultuurveenweidelandschap. Omdat dit karakteristieke landschap een belangrijke functie voor de regio vervult, betaalt 'Brussel' mee.

Voorwaarde voor Europese subsidie is, dat voor minimaal 50% sprake is van een aanvullende nationale overheidsbijdrage. Door de aanleg van de rijksweg A4 komen extra financiële middelen beschikbaar. Vanuit deze middelen is door het Recreatieschap Midden-Delfland voor dit jaar een bedrag van € 150.000 vrijgemaakt. Samen met de Europese subsidie is er in totaal een bedrag van € 300.000 beschikbaar. Voor de jaren 2012 en 2013 komt eenzelfde bedrag beschikbaar.

Aan het verkrijgen van de subsidie zijn voorwaarden verbonden. Deze hebben betrekking op het actief onderhouden van de greppel- en slootstructuur van de weilanden, het zorgen voor het begrazen van weiland door rundvee of schapen en het beperken van het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Van 20 maart tot en met 20 april kunnen agrariërs de subsidie aanvragen via de

gemeente. De agrariërs worden persoonlijk geïnformeerd over deze regeling.