Archief

Kofferbakverkoop onder vuur

De organisatie van de periodieke kofferbakverkoop op de Koningin Emma Boulevard in Hoek van Holland maakt zich zorgen over het voortbestaan van dit evenement. Als boosdoener wordt een inwoner aangewezen, die bij de gemeente Rotterdam bezwaar heeft aangetekend.

Theo Kessenich, promotor van de kofferbakverkoop, meldt dat de organisatie op 7 april op een hoorzitting moet komen bij de Juridische bezwaarschriftendienst van de gemeente. Een van de argumenten van de klagende bewoner is, dat er op het grasveld duizenden auto's staan, maar volgens Kessenich staan er op topdagen niet meer dan 250 auto's.

"Verder hebben wij nooit een klacht van omwonenden gekregen dat wij er een zooitje van maakten of achterlieten", aldus Kessenich, die opmerkt dat de klagende bewoner op ruim 2 kilometer afstand van de boulevard woont.

Kessenich wijst op een onderzoek dat de deelgemeente hield na de beruchte rellen op het strand. Daarbij zou 65% van de bevolking hebben uitgesproken dat de kofferbakverkoop past in Hoek van Holland. Er wordt nu in het dorp een handtekeningenactie gehouden om de kofferbakverkoop te behouden.